dnes je 27.4.2024

Input:

Riziká a nebezpečenstvá v kuchyniach v odvetví HORECA

22.2.2024, , Zdroj: Verlag Dashöfer

2024.02.1.1 Riziká a nebezpečenstvá v kuchyniach v odvetví HORECA

Ing. Lenka Pénzešová Švecová, MBA

Kuchyne v gastronomických zariadeniach sú miestom, kde sa stretávajú vášne, kreativita a zároveň aj rôzne bezpečnostné a požiarne riziká. V súčasnej dobe, s príchodom nových technológií, zariadení a materiálov, sa stáva nevyhnutnosťou zamerať sa na bezpečnosť pracovného prostredia, minimalizáciu rizík a zároveň dodržiavanie hygienických noriem a predpisov. Čo všetko to zahŕňa a aké kľúčové faktory treba zohľadniť v procese bezpečnostnej a požiarnej ochrany v kuchyniach odvetvia HORECA? (pozn. autora: skratka pre Hotely, Reštaurácie, Kaviarne)

V gastronomickej kuchyni sú bezpečnostné prostredie a požiarna ochrana kritické. Každodenná manipulácia s plynovými spotrebičmi, elektrickými zariadeniami a horúcimi olejmi prináša riziká nielen z pohľadu BOZP, ale aj z oblasti