dnes je 29.3.2024

Input:

Riziká pre bezpečnosť práce v reštaurácii alebo kuchyni

3.1.2019, , Zdroj: Verlag Dashöfer

2018.12.9.2 Riziká pre bezpečnosť práce v reštaurácii alebo kuchyni

Ing. Jozef Mikula, PhD.

Zamestnávateľ v záujme zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci je povinný vykonávať opatrenia so zreteľom na všetky okolnosti týkajúce sa práce a v súlade s právnymi predpismi a ostatnými predpismi (pozri § 39 Zákonník práce) na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a teda sa to týka aj práci v reštaurácii alebo v kuchyni.

V prvom rade treba spomenúť, že bezpečnosť práce v reštaurácii a kuchyni nemá žiadny oficiálny súbor bezpečnostných predpisov. Nemožno si teda myslieť, že sa budete riadiť podľa nejakého dopredu spracovaného vzoru alebo stiahnuté šablóny z internetu, v ktorej bude zoznam vašich povinností v oblasti BOZP.

Každý podnik, respektíve každé miesto, na ktorom dochádza k pracovnej činnosti, v našom prípade reštaurácie, kuchyňa, cukráreň, pekáreň,