dnes je 20.4.2024

Input:

Pracovné odevy chrániace zdravie v gastronómii

8.4.2019, , Zdroj: Verlag Dashöfer

2019.03.9.1 Pracovné odevy chrániace zdravie v gastronómii

Mgr. Jozef Rajzinger, PhD.

V § 1 ods. 1 nariadenia vlády SR č. 395/2006 o minimálnych požiadavkách na poskytovanie a používanie osobných ochranných pracovných prostriedkov ustanovuje: Osobným ochranným pracovným prostriedkom je každý prostriedok, ktorý zamestnanec pri práci nosí, drží, alebo inak používa, vrátane jeho doplnkov a príslušenstva, ak je určený na ochranu bezpečnosti a zdravia zamestnanca. Podľa ustanovenia § 4 citovaného NV, zamestnávateľ je povinný pred výberom osobného ochranného pracovného prostriedku, pri posudzovaní rizika a hodnotení nebezpečenstiev, vyplývajúcich z pracovného procesu a pracovného prostredia: analyzovať nebezpečenstvá, charakterizovať požadované vlastnosti OOPP, hodnotiť, či bude osobný ochranný pracovný prostriedok spĺňať požiadavky BOZP.

Zákon NR SR č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a